Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (2023)

Cuprins

 • 1 Top 3 motorete/scutere electrice recomandate
 • 2 De ce să alegi cel mai bun scuter electric?
 • 3 Cum alegi cea mai bună motoretă/scuter electric?
  • 3.1 Cum și unde îl vei folosi?
  • 3.2 Bateria
  • 3.3 Viteza și pornirea de pe loc
  • 3.4 Roți
  • 3.5 Siguranță
  • 3.6 Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună motoretă/scuter electric?
  • 3.7 Concluzie
 • 4 Cea mai bună motoretă/scuter electric: recomandări
  • 4.1 1. Scuter electric GTS SMART
  • 4.2 2. Scuter Electric E-TWOW LX05 Gentle Electric
  • 4.3 3. Motocicleta Electrica Smart Balance SB50 Urban Licence
  • 4.4 4. Scuter electric RDB Eco Rider MX Plus
  • 4.5 5. Scuter Electric Harley 1500W

Cum alegi cea mai bună motoretă/scuter electric? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă scuterul electric potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (1)Dacă trăiești într-un oraș aglomerat, știi cu siguranță cât de greu poate să fie să te deplasezi eficient.

Mai ales atunci când ai de parcurs o distanță considerabilă până la locul de muncă, ambuteiajele din trafic nu sunt deloc dorite, iar faptul de a întârzia mereu la muncă din orice motiv, nu îți va aduce nici un beneficiu.

În astfel de situații este bine să începi să iei în considerare și alte forme de transport urban. Printre cele mai recomandate mijloace se numără și motoreta sau scuter-ul electric. Acesta poate fi soluția la minutele în șir pierdute în fiecare dimineață din cauza aglomerației.

Dacă îți achiziționarea unui astfel de mijloc de locomoție îți surâde, află din acest articol unde poți găsi, dar și cum alegi cea mai bună motoretă/scuter electric.

Top 3 motorete/scutere electrice recomandate

De ce să alegi cel mai bun scuter electric?

Pe lângă faptul să este o metodă excelentă de transport în oraș, motoreta sau scuterul electric este o formă de transport care nu poluează. Astfel te poți deplasa fără să consumi carburant sau să eliberezi noxe toxice în aer. De asemenea, faptul că nu este necesar să te oprești la o benzinărie este un avantaj.

Nu va fi o problemă să găsești locuri de parcare și le poți conduce atât în parcuri cât și pe șosea. Încărcarea se face comod de la priză, și viteza este destul de mare pentru transportul în oraș. Toate aceste avantaje nu pot decât să îți surâdă, și cred că sunt suficiente pentru a te gândi serios la achiziționarea unei astfel de motorete sau scuter electric.

Cum alegi cea mai bună motoretă/scuter electric?

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (5)Pe piața din România există deja câteva modele care merită atenția ta. Cu toate acestea, știm cu toții că nevoile noastre diferă, deci trebuie să alegi un model adaptat nevoilor tale. Cu alte cuvinte trebuie să cauți cea mai bună motoretă/scuter electric pentru tine.

Având în vedere că prețul unui astfel de vehicul pornește de la aproximativ 3000 de lei și poate depăși ușor 20 000, nu îți poți permite să faci o achiziție la întâmplare. Pentru a te bucura de cele mai multe beneficii trebuie să alegi informat.

(Video) TVS i-Qube 2022 | Range Test shocking result Best electric scooter | #tvs #electricscooter #tvsiqube

Pentru a te ajuta în acest sens, am pregătit un ghid de cumpărături care conține toate informațiile pe care trebuie să le analizezi înainte de a cumpăra un model sau altul.

Citind cu atenție acest articol vei putea să hotărăști în scurt timp ce scuter sau motoretă electrică ți se potrivește și care este cel mai bun raport calitate preț de pe piață.

Așadar, pentru a cumpăra cel mai bun scuter/motoretă electrică, acordă mare atenție următoarelor informații importante.

Cum și unde îl vei folosi?

Ca orice alt vehicul pe două roți și motoreta sau scuterul electric poate fi folosit pentru relaxare sau în scop practic. Este important ca înainte de a căuta un model anume, să decizi care sunt nevoile tale.

Dacă ești în căutarea unei motorete electrice care să îți permită să te plimbi prin oraș în momentele în care vrei să te relaxezi sau când vrei să ieși cu prietenii ori să explorezi orașul, poți opta pentru un moped tip CityCoco. Acesta se distinge prin design-ul asemănător cu cel al unei trotinete, cu roți foarte late și destul de măricele.

În cazul în care cauți ceva care să îți ofere mai multă viteză și pe care intenționezi să îl folosești zilnic pentru deplasare în oraș, îți recomandăm un scuter electric.

Acesta este mai robust și nu păcălește pe nimeni pentru că arată exact ca un scuter obișnuit. Fiind un model mai robust și mai avansat, este și mai scump. Așa că este bine să cântărești dinainte foarte bine cum vei folosi un astfel de vehicul.

Bateria

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (6)Bateria este printre primele lucruri pe care trebuie să le verifici la acest tip de vehicul urban pe două roți. Asta deoarece, funcționând pe bază de electricitate, bateria îți va limita destul de mult deplasarea, de la viteză până la distanța pe care te va lăsa să o parcurgi.

În primul rând vei fi interesat de autonomia bateriei. Astfel vei putea să afli câți kilometrii vei putea să parcurgi la viteză maximă dintr-o singură încărcare completă.

Desigur, și aici modele mai scumpe vor fi de obicei dotate cu o baterie de putere mai mare. Orientativ, o baterie cu o capacitate de 12-14 Ah îți poate asigura o autonomie de 40-50 km parcurși la viteza maximă.

În realitate autonomia bateriei este foarte influențată de mulți factori. Așadar, tot ce citești în descrierea produsului sunt date orientative obținute în cazuri ideale. Greutatea ta, particularitățile drumului, tipul de roți, numărul de pante, precum și variațiile din trafic, pot influența foarte mult autonomia bateriei.

Unele modele au inclusiv o funcție specială de conservare a energiei. Adică în momentul în care nivelul bateriei scade sub anumit nivel, aceasta nu îți va mai permite să conduci la viteza maximă ci doar la aproximativ jumătate din pragul maxim de viteză.

(Video) Berapa harga equipment MTB?

Tot la baterie te va interesa și timpul de încărcare. Acesta variază între 4-6 ore în cazul modelelor pentru plimbări și între 7-8 ore în cazul modelelor pentru trafic. Încărcarea se face la priză, și cel mai bun model este bineînțeles acela care are o capacitate a bateriei cât mai mare, dar necesită cel mai scurt timp de încărcare.

Viteza și pornirea de pe loc

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (7)În general viteza maximă care poate fin atinsă în condiții ideale este menționată în descrierea produsului.

Pe piață există modele care pot să îți asigure o viteză maximă de la 30 de km/h în cazul celor mai ieftine modele, până la 50-60 km/h în cazul celor mai performante. Chiar dacă poate nu are o viteză care să înlocuiască o mașină, motoreta sau scuterul electric se dovedește a fi un mijloc de transport sustenabil și deosebit de eficient în oraș.

Legat de viteză, mare atenție la legislație. Legea din România încadrează la categoria moped orice vehicul care depășește limita de 25 km/h. Deci este foarte probabil să fie necesar să înmatriculezi un scuter sau o motoretă electrică.

De asemenea, vei avea nevoie de permis categoria AM sau B pentru a putea conduce un astfel de mijloc de transport fără probleme.

Viteza la pornirea de pe loc este un aspect care le-a dat multă bătaie de cap utilizatorilor, motiv pentru care aceștia spun că este nevoie de o perioadă de adaptare pentru stăpânii scuterul. Asta deoarece pornirea de pe loc tinde să fie foarte agresivă și foarte rapidă.

Acesta este un lucru foarte bun atunci când ești în mișcare sau la semafor. Atunci când vrei să ieși din parcare în siguranță însă, s-ar putea să îți dea câteva emoții.

Roți

Roțile vor influența mult viteza dar și ușurința cu care vei conduce vehiculul. Dacă vei cumpăra o motoretă/scuter electric pentru plimbări, vei observa că acesta este dotat cu o pereche de roți voluminoase și foarte late.

Acestea oferă multă stabilitate, dar îngreunează destul de mult virajul și manevrarea ghidonului. De asemenea, având un diametru relativ micuț, nu absorb șocurile, deci vei simții foarte bine fiecare denivelare din trafic.

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (8)În cazul unui model mai performant, de cele mai multe ori roțile sunt dotate cu un sistem de suspensii. Sunt mai înguste și mai mari în diametru, ceea ce permite un viraj mai facil, o viteză mai mare, precum și o putere de absorbție a șocurilor mai eficientă.

Siguranță

Având în vedere că vei vrea să conduci un scuter electric sau o motoretă electrică pe șosea, trebuie să te asiguri că acesta este dotat cu toate măsurile de siguranță necesare. Astfel acesta trebuie mai întâi să îți asigure o bună stabilitate.

Apoi verifică luminile. Orice moped de acest gen trebuie să fie dotat cu faruri, fază scurtă și fază lungă, și cu lumini de semnalizare. Cea mai bună motoretă/scuter electric este dotat și cu oglinzi retrovizoare.

(Video) TVS- iQube 2022 | Finally mil Gayi iQube | #tvs #iqube #electricscooter #olas1pro #vip

Dacă vorbim de siguranță trebuie să ne referim și la metodele anti-furt. Vehiculul tău foarte valoros trebuie să fie dotat cu cele mai eficiente măsuri care să împiedici furtul. Cele mai bune modele sunt dotate cu cei ce blochează sau deblochează roțile scuter-ului. Cel mai bine este ca acesta să vină la pachet cu un set de două chei, una de rezervă.

Motoreta electrică cu alarmă este de dorit. În momentul în care aceasta este blocată și cineva încearcă să o miște, se va declanșa alarma. Aceiași alarmă se poate declanșa și voluntar, atunci când nu îți mai amintești unde ai parcat motoreta electrică.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună motoretă/scuter electric?

 • Al doilea scaun – majoritatea modelelor sunt deja dotate sau îți permit să atașezi un al doilea scaun pentru încă un pasager cu care să te poți bucura de plimbare.
 • Portbagaj extra – în cazul în care nu crezi că ai nevoie de scaunul pentru al doilea pasager, poți opta pentru un portbagaj extra în locul acestui scaun.
 • Portbagaj – cele mai bune modele au un mini-portbagaj care îți permite să depozitezi obiecte mărunte. Acesta este de cele mai multe ori localizat sub scaun.
 • Încărcător USB – cele mai performante motorete electrice vin dotate cu un încărcător pentru telefon încadrat în portbagaj. Astfel poți încărca telefonul în timp ce te deplasezi.
 • Aplicație pe telefon – cel mai performant scuter electric vine cu o aplicație pe care o poți instala pe telefon. Astfel poți monitoriza nivelul bateriei. Ba mai mult ai posibilitatea de a seta un regim de funcționare care să activeze automat setări de funcționare ce vor controla viteza sau consumul de energie, accelerația sau pornirea de pe loc etc.

Concluzie

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (9)Având la dispoziție toate aceste informații despre avantajele acestui tip de transport, dar și cum poți alege cel mai bun scuter/motoretă electrică pentru tine, suntem siguri că ești gata să faci cea mai bună alegere.

Nu uita că dacă alegi să cumperi online vei putea compara mai multe modele și ai posibilitatea de a comanda un model potrivit în cel mai scurt timp.

De asemenea, acolo unde este posibil consultă părerile altor utilizatori precum și review-urile de specialitate disponibile online. Vei putea astfel să îți faci o imagine de ansamblu asupra modeleului pe care intenționezi să îl cumperi, și să decizi dacă acesta este sau nu potrivit pentru tine, mult mai sigur și ușor, diminuând riscul de a fi dezamăgit de achiziția ta.

Cea mai bună motoretă/scuter electric: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de motociclete/scutere electrice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Scuter electric GTS SMART

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (10)

Scuterul SMART este echipat cu un computer inteligent cu GPS care iti confera controlul asupra acestuia prin intermediul unei aplicatii de smartphone.
Propulsie 100% electrica ce asigura o autonomie de deplasare de pana la 60 km* datorita bateriei de 1440 Wh si frane hidraulice cu disc fata si frana electrica regenerativa spate!
Motorul de 2000W iti asigura toata puterea de care ai nevoie.
Pe display-ul bordului putem afla informatii in timp real despre treapta de viteza folosita, numarul de km parcursi si bineinteles viteza de deplasare.

Vezi detalii si pret

2. Scuter Electric E-TWOW LX05 Gentle Electric

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (11)

Gentle Electric LX05 este acționat de un motor puternic fără perii de 3 KW de la Bosch, motor ce nu necesită niciun fel de întreținere.
Controlerul FOC (Field-Oriented Control) garantează o experiență de conducere optimă.
Acest scuter electric atinge viteza maximă admisă legal de 45 km/h fără probleme și este extrem de silențios.
Autonomie: 60km – Roți 12″ Tubeless.
Baterie detașabilă – Display inteligent – Telecomandă cu alarmă.

Vezi detalii si pret

3. Motocicleta Electrica Smart Balance SB50 Urban Licence

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (12)

Puterea motorului 1500w – Viteza maxima 45 km/h.
Autonomie 60 km – Timp incarcare 6 ore.
Stop pe frana – Bec/ led de noapte – Semnalizare.
Suspenise fata/spate.
Greutatea maxim admisa 200 kg.
Alarma – Antifurt montat pe produs.
Portbagaj sub sa si inca unul in podeaua produsului.

Vezi detalii si pret

4. Scuter electric RDB Eco Rider MX Plus

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (13)

Atrage toata atentia prin designul sau modern si va face centrul atentiei in calatoriile dvs.
Panou cu afisaj digital.
Ofera o experienta de conducere confortabila cu designul sau eficient, cu scaune duble si zone pentru bagaje.
Motor: 1000 W – Baterie: 60V 20Ah (Plumb-Acid).
Viteza maxima: 25 km / h – Autonomie: 35-45 km.
Greutate maxima suportata: 180 kg.

Vezi detalii si pret

5. Scuter Electric Harley 1500W

Cea mai bună motoretă/scuter electric. Sfaturi, păreri și recomandări - MyBlog.ro (14)

Limitat la 25Km/h pentru a nu necesita permis sau inmatriculare!
Cu Baterie detasabila 12Ah ( Lithium ) Sub Scaunul Spate.
Suspensie fata si spate + semnalizari/stop frana+kilometraj.
Telecomanda/Alarma + Scaun pt a 2 persoana.
Far cu Led cu Indicator baterie.
12Ah (20-35km) in functie de greutate – Motor 1500kw cu 3 trepte de viteza.

Vezi detalii si pret

Etichete: cea mai buna motoreta electricaghiduri de achizitiemoped electricmotocicleta electricarecomandari motocicletescuter electricvehicule electrice

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated: 23/06/2023

Views: 5911

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.